Премини към основното съдържание
Вход
Любими
Кошница
Всички продукти от NIKE658

NIKE – просто го направи

Десетилетия наред NIKE е марката на редица големи спортисти – Роналдо, Роналдиньо, Ромарио, Кантона, Неймар, Андре Агаси, Рафаел Нидал, Мария Шарапова, Тайгър Уудс, а с Майкъл Джордан създава дори специалната линия Air Jordan. Компанията започва дейността си през 1964 г. в САЩ, но получава сегашното си име през 1971. Носи името на гръцката богиня на победата Нике, избрано от основателите ѝ, спортистът Фил Найт и треньорът му Бил Баурман, които създават първия модел маратонки за бягане. С времето компанията разработва знакови линии като Nike Golf, Nike Pro, Nike+, Air Jordan , Nike Blazers, Air Force 1, Nike Dunk, Air Max, Foamposite, Nike Skateboarding и Nike CR7. Днес лейбълът произвежда мъжки, дамски и детски спортни обувки, дрехи и аксесоари с изключително високо качество, а логото на NIKE, което е символ на движението, както и мотото Just Do It, са познати по цял свят.

Винаги напред с NIKE

Във всички тези години NIKE се стреми да включва в обувките и дрехите си най-новите технологии, за да гарантира максимален комфорт и условия за перфектно представяне на спортистите. През 1974 г компанията представя специалната подметката wafer, която прави революция в обувките за бягане. През 80-те години на миналия век марката пусна Air Force One, първата маратонка, използваща въздух под налягане за поглъщане на удара. С маратонки NIKE можеш да получиш футуристични функции като бързо освобождаваща се закопчалка, за да се обуваш и събуваш наистина бързо. Но компанията се фокусира не само върху функционалността на спортните облекла, но и върху комфорта. Производителят използва дишащи материи за облеклото си и специално проектирани материали за обувки. Освен това работи върху устойчиво производство, за да намали въглеродния отпечатък на компанията.

Спортувай и изглеждай стилно с NIKE

Луксозно спортен – може би така е най-подходящо да се опише стилът на NIKE. Макар дизайните да са съобразени предимно с активността при тренировки и състезания, всеки един продукт на бранда е също така изключително модерен и стилен, насочен предимно към спортуващите млади хора. NIKE не се страхува да използва смели цветове и естетика – всеки детайл в тези клинове, горнища, маратонки е жив и пъстър, но и носи изтънчена елегантност. Докато тичаш в парка или побеждаваш в сет тенис, можеш да си сигурен, че ще бъдеш забелязан, но без да се натрапваш. Така че сега разгледай бельото, суичърите, клиновете, панталоните и маратонките на NIKE и поръчай истински добри попълнения за гардероба си. Не забравяй да погледнеш и секцията с промоции в ABOUT YOU за още по-добри цени.