Премини към основното съдържание

Ние обичаме модата.
Ние обичаме и нашата планета.

Нашият принос
Вярваме в идеята да правим бизнес, като намаляваме отрицателните екологични и социални въздействия. И заемаме позиция за мир, толерантност и здрава планета. Като част от нашия подход ние се фокусираме върху три сфери: продукти с фокус върху устойчивостта, циркулярност и нашия екологичен отпечатък.
Продукти с фокус върху устойчивостта
Нито един продукт не е 100% устойчив. Знаем обаче, че много продукти имат по-ниско въздействие върху околната среда в сравнение с конвенционалните си аналози. Чрез функциите на нашия магазин се стремим да дадем възможност на нашите клиенти да вземат информирани решения за пазаруване, които отчитат екологичното и социалното въздействие на продуктите.
Как можеш да допринесеш
Прави покупки с нужното внимание.


Изгради капсулен гардероб или избери рециклирани, употребявани или по-устойчиви варианти в модата. Избирай марки, които споделят твоите ценности, и купувай дрехите си с намерението да ги обичаш възможно най-дълго. Дай втори живот на дрехите си, като ги преработиш или рециклираш. Заеми се с проекти "Направи си сам". Можеш също така да обмислиш размяна на дрехи с приятели или да ги дариш за добра кауза.
Подхождай съзнателно
Има много начини да пазаруваш по-разумно - от изграждането на капсулен гардероб до избора на мода от рециклирани материали, втора употреба или по-устойчиви варианти. Изборът е безкраен. Избирай марки, които споделят твоите ценности и купувай дрехите си с намерението да ги обичаш възможно най-дълго.
Грижи се за дрехите си
С правилната грижа дрехите ти ще останат като нови за по-дълго. Толкова е просто - само следвай инструкциите на етикета и ги пери по-рядко със студена вода. Намери добър шивач и не изхвърляй дрехите си - дай им шанс за втори живот.
Присъедини се към циркулярността
Има няколко начина да дадеш втори живот на дрехите си като например да ги преработиш или рециклираш, да се заемеш с проекти "Направи си сам" и да ги продадеш или дариш за добра кауза. Можеш също така да обмислиш възможността за размяна на дрехи с приятели - определено забавна опция!
Нашият отпечатък
През финансовата 2023/2024 година намалихме интензивността на емисиите на нашите операции за електронна търговия до 0,86 kg CO₂e на поръчка. Това представляваше значително подобрение на нашата емисионна ефективност от 1,31 kg CO₂e през базовата 2019/2020 г. Освен това нашите емисии на парникови газове от обхвата 1 и 2 бяха със 73,8% по-ниски от тези през посочената базова година, което подчертава нашия ангажимент за намаляване на въглеродния отпечатък. И накрая, увеличихме процента на нашите бизнес партньори с научнообосновани цели до 72,7%. Тези постижения отразяват постоянните ни усилия за приоритизиране на устойчивостта и намаляване на въздействието ни върху околната среда.
Открий нашите корпоративни мерки
Нашата финансова 2023/2024 година в цифри
През финансовата 2022/2023 г. намалихме интензивността на емисиите на нашите операции за електронна търговия до 1,20 kg CO₂e на поръчка, отбелязвайки подобрение в ефективността на емисиите си спрямо стойността от 1,31 kg CO₂e за базовата 2020/2021 г. Освен това намалихме емисиите си на парникови газове от обхвата 1 и 2 с 53,7% в сравнение с базовата година 2020/2021 г., подчертавайки ангажимента си за намаляване на въглеродния отпечатък. И накрая, увеличихме процента на нашите бизнес партньори с научнообосновани цели до 54,4%. Тези постижения отразяват постоянните ни усилия за приоритизиране на устойчивостта и намаляване на въздействието ни върху околната среда.
Повишаване ефективността на материалите
Намалихме теглото на нашите полиетиленови пощенски кутии с до 25% и по този начин намалихме количеството материал, като направихме фолиото по-тънко.
Рециклирани материали
Нашите полиетиленови пощенски кутии се състоят от повече от 80% рециклирани материали, а нашите кутии - от 100% рециклирани материали от FSC.
Затваряне на цикъла
Връщаме рециклирания материал от върнатите полиетиленови пощенски кутии обратно в производствения поток на нови полиетиленови пощенски кутии, като по този начин затваряме цикъла.
Циркулярност
С нашите модни инициативи за преизползване се стремим да удължим живота на продуктите и да намалим отпадъците от производството и потреблението на мода. За да улесним промяната на потребителските навици, нашият upcycling асортимент предлага алтернатива на модата от първозиточника.
Upcycling асортимент