Премини към основното съдържание

Всичко, което трябва да знаеш
Наръчник за пране на бельо

Всичко, което трябва да знаеш Наръчник за пране на бельо
Наръчник за пране на бельо287

Нека поговорим за тема, която често избягваме- как да се грижиш за бельото си по правилния начин за да издържи за по-дълго. Да, бельото ти се нуждае от специална грижа, и има специфичен начин да переш бельото си за да е напълно чисто и да остане здраво за по-дълго.

Как да разделиш прането си правилно

Отдели време за да сортираш бельото си и го отдели от останалите дрехи, тъй като то трябва да се пере на различна температура. Раздели го по цвят: тъмни, цветни и бели.

Всичко, което трябва да знаеш Наръчник за пране на бельо

Избери нежен препарат

Избери перилен препарат, който е обозначен като деликатен или нежен; това ще направи услуга на теб и бельото ти. Тези препарати обикновено не съдържат агресивни химикали като белина, фосфати или ензими, които могат да повредят и разрушат определени тъкани, но въпреки това изпират.

Всичко, което трябва да знаеш Наръчник за пране на бельо

Избери правилната температура

Високите температури се справят по-добре с убиването на микроби и бактерии затова заложи на 60°C когато переш бельото си. Ако бельото ти е направено от деликатна материя, заложи на 40°C.

Всичко, което трябва да знаеш Наръчник за пране на бельо

Други трикове и съвети

Не забравяй да провериш етикета за грижа преди пране за да разбереш как най-добре да третираш тъканта. За да се погрижиш за петната, избери гел за премахване на петна, тъй като той се абсорбира много ефективно и е по-нежен. Предварително обработи дрехата, като нанесш средство за премахване на петна само върху петното и го изпери. Не суши бельото си в сушилня, за да запазиш формата, цвета и еластичността му. Допълнителен бонус е, че е по-добре за планетата и сметката ти за електричество.