Премини към основното съдържание

Пухени Якета

Пухени якета – за да затоплиш зимата

Първото яке с пух е използвано от австралийския алпинист Джордж Финч през 1922 година, а авантюристът Еди Бауер патентова якето, пълно с перца, след като почти не загива от премръзване по време на риболов. След такова начало е лесно да се досетиш, че пухените якета бързо стават любими на хората, които спортуват на открито. През 40-те години пухените палта са зимните дрехи на богатите, но през 70-те се появяват като спортно-ежедневни якета, създадени от два слоя плат с пришит между тях изкуствен пух. Това е характерното на пухените якета, които познаваме днес и които през 90-те години завзеха света на градската мода заради невероятния си стил и онази топлина, която всички търсим през зимата.

Пухени якета за перфектен комфорт

Няма по-добра идея за студените зимни дни от пухените якета. Те са невероятно топли и ще ти позволят да носиш приятно тънки блузи, но са и много леки, за да ти дадат свобода на движението и удобство през целия ден. Зимните пухени якета могат да имат пълнеж от синтетичен или естествен пух от миниатюрни перца от патица или гъска, които са естествен изолатор за самите птици при студено време. Изкуственият пух може да е на по-добра цена и да е по-лесен за поддържане, но естественият е най-сигурната топлина, която можеш да получиш дори при минусови температури навън. Неслучайно точно такива са зимните якета на спортистите, планинарите и полярните изследователи.

Пухени якета за перфектен стайлинг

Ще познаеш пухените якета по типичните шевове, които преминават през цялото яке и бухналите секции между тях, пълни с мек пух. Разнообразието от модели и цветове е наистина огромно и ще бъде много лесно да откриеш своя стил в каталога на ABOUT YOU. Дамските пухени якета могат да имат различни дължини – от талията до глезените, като по този начин буквално да затоплят цялото ти тяло, подобно на спален чувал. Ако добавиш чифт топли ботуши, ще можеш да носиш през зимата дори любимите си къси рокли и поли. Мъжките пухени якета също предлагат разнообразие от кройки и цветове, така че е лесно да намериш такива, които да пасват на вкуса ти. Избери си яке в тъмен или неутрален цвят, ако имаш нужда от по-класическа визия, но ако искаш свежест и настроение в мрачното време, носи ярки и пъстри якета. За още по-голям комфорт можеш да си вземеш модел с качулка, която ще предпази главата ти при внезапен сняг, дъжд или вятър. И напомняме: колкото по-качествено яке носиш, толкова по-топла и стилна ще е зимата ти.