Премини към основното съдържание

До -40% ДОПЪЛНИТЕЛНО за якета5

Само още:00Часа00Минути00Секунди

Nike Air Max 97

Nike Air Max 97 – класически маратонки на четвърт век

Когато през 1971 създават марката Nike, бегачът Филип Найт и треньорът му Бил Бауърман едва ли предполагат, че през 2007 компанията им ще има приходи от 16 млрд. щатски долара. Разнообразието от качествени спортни обувки, дрехи и аксесоари бързо ги прави популярни, а Nike Air Max е сред най-разпознаваемите линии маратонки вече повече от четвърт век. Те се появяват през 1987 година, като предлагат иновативна технология – междинна подметка с меки, прозрачни възглавнички, пълни с газ под налягане, които омекотяват удара при стъпване и осигуряват максимален комфорт. Нещо повече, възглавничките се виждат в подметките, което прави дизайна абсолютно уникален. С времето се появяват нови и нови модели, най-популярните сред които са Nike Air Max 270 и Nike Air Max 90. В този каталог на ABOUT YOU обаче ще откриеш маратонки от друга емблематична серия – Nike Air Max 97.

Nike Air Max 97 са маратонките, които всички харесват

Air Max 97 се появяват на пазара през 1997 г., проектирани от Christian Tresser. Дизайнът им е футуристичен, вдъхновен от японския високоскоростен влак-стрела. В горната си част Nike Air Max 97 имат три отразителни линии, изработени от материала 3M Scotchlite, върху основа от кожа. В началото имат елегантен сребрист цвят, наречен Silver Bullet, който е наистина забележителен за времето си. И все пак най-впечатляващия детайл е въздушната възглавница, която се вижда по цялата дължина на маратонките. Моделът се оказва изключително успешен и се разпродава за нула време. През 2017 компанията отбеляза юбилея на Nike 97, като връща оригиналния цвят и добавя нови цветови гами, така че днес можеш да се радваш на тези страхотни класически маратонки в над 13 разцветки.

Nike Air Max 97, с които да стъпваш като в облак

Дизайнът на Nike Air 97 се оказва толкова футуристичен, изчистен и функционален, че остава актуален и до днес. Тези маратонки ще ти осигурят не само перфектен стил, но и изключително удобство. Въздушната възглавница по цялата дължина на подметката ти гарантира пълен комфорт при всяко движение на крака, във всяка посока, подобно на иновативната система за омекотяване NIKE Air Zoom. Това са обувки, с които можеш да тичаш, да играеш любим спорт, да се разхождаш дълго, като през цялото време ще изглеждаш страхотно. Разбира се, Nike Air Max 97 отдавна не присъства единствено на спортната сцена, а вече е и любима градска обувка за ежедневието. Открий новите си любими маратонки точно тук, в ABOUT YOU, на страхотни цени.