Премини към основното съдържание

Съвети, трикове и таблица с размери, които ще ти помогнат
Как да откриеш перфектният размер дънки

Съвети, трикове и таблица с размери, които ще ти помогнат Как да откриеш перфектният размер дънки
Как да откриеш перфектният размер дънки270

Намери перфектната кройка

Намирате идеалния чифт дънки? По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, нали така? Така беше досега! Знаеш ли, че марките предлагат различни системи за определяне на размера? Някои използват международната система за оразмеряване (XS, S, M, L и т. н.), други - европейската (EU 38 и т. н.), а трети - американската система за оразмеряване в инчове, която се основава на съотношението между талията и дължината. Продължавайте да четеш, за да научиш най-добрия начин да намериш правилния размер за теб. Готов ли си?

LeGer by Lena Gercke null в

Как да определиш точния за теб размер

За да определиш правилния размер дънки, направи следното:

1. Обиколка на талията: Измери талията си. Застани отпуснат/а и измери директно върху кожата си.

2. Обиколка на бедрата: Измери най-широката част на бедрата си. Не придърпвай метъра прекалено силно, защото дънките ти може да се окажат твърде тесни.

3. Дължина на вътрешния шев: Застани бос/а, отпуснат/а и прав/а на пода. Остави разстояние от около 10 см между краката си. Измери дължината от вътрешната страна на крака до костта на глезена. Съвет: За да се получи възможно най-точното измерване, друг човек трябва да ти помогне в измерването.

Съвети, трикове и таблица с размери, които ще ти помогнат Как да откриеш перфектният размер дънки
null в

Превръщане на сантиметри в инчове

За системата за оразмеряване, представена в инчове, е необходимо само да преобразуваш резултатите от измерването на талията и дължината. Прилага се следната формула: 1 инч се равнява на 2,54 см. Раздели определените стойности на 2,54 см. Например измерване на талията от 73 см е 29 инча, закръглени нагоре, а измерване на краката от 82 см е 32 инча, закръглени надолу. Следователно твоят идеален размер на дънките е W29/L32.

Само още един съвет и си готов/а да пазаруваш! Тази таблица може да послужи като ориентир за определяне на твоя размер. Таблицата с размери на интересуващата те марка може да предложи по-точна ориентация, тъй като размерите и кройките се различават при различните марки.

Съвети, трикове и таблица с размери, които ще ти помогнат Как да откриеш перфектният размер дънки